Uputstva

Gde i kako postaviti Vaš MAG – mermerni radijator:

Upustvo za optimalno razmeštanje za Vaš MAG – Mermerni radijator ili više njih.

Nije svejedno gde ćete postaviti Vaš mermerni radijator.
Važno je da MAG radijator bude na mestu gde će imati maksimalnu energetsku efikasnost uz najmanju potrošnju.

MAG mermerni i granitni radijatori mogu biti nosačima zakačeni na zid ili postavljeni na postolje od posebno dizajniranog kovanog gvožđa.

Obratite pažnju da ukoliko se radijator nalazi iza krevata postoji minimum 20cm razmaka kako bi vazduih imao prostora da cirkuliše i time donosi toplotu i drugim delovima sobe. Bitno je da nepostavljate lako zapaljive stvari uz sam radijtor.

**Napomene: Grejte se isključivo dok boravite u kući ili stanu, održavajte dok niste kod kuće

POČINJE NOVI DAN

Ustanete, i prvo što treba da uradite jeste da podesite temperaturu na radijatoru na prijatnih 20-22 °C. Dok se još bukvalno niste ni razbudili, radijator će postići željenu temperaturu za 10 – 15 minuta (u zavisnosti od spoljne temperature) jer temperatura prostora u toku noći bila na 15-16 °C.

NAPUŠTATE STAN ILI KUĆU

Neposredno pre napuštanja kuće/stana, podesite temperaturu na radijatoru na optimalnih 15-16 °C. Narednih nekoliko sati radijator se neće ni upaliti dok postavkom na sniženu temperaturu ne dozvoljavate da se ohladi Vaš prostor uz minimalni utrošak energije.

BORAVAK U KUĆI

Naporan dan na poslu, hladno vreme napolju, gužva u saobraćaju… Ulazite u Vaš topli stan/kući, podešavate temperaturu opet na prijatnih 20-22 °C i dok se raskomotite radijator će postići zadatu temperaturu za 15-20 minuta ( u zavisnosti od spoljne temperature) a i zato sto jste temperirali prostor dok niste bili u njemu.

VREME ZA SPAVANJE

U dnevnoj sobi, kuhinji i hodniku podesite na temperaturu na optimalnih 15-16°C, dok u spavaćoj podesite koliko je Vama prijatno za spavanje. Preporuka doktora da je idealna temperatura za spavanje je oko 18°C.

UPUTSTVO ZA RUKOVANJE TERMOSTATIMA:

Uputstvo za termostat COTHERMO C7RF

Uputstvo za termostat COTHERMO C3

Uputstvo za termostat COTHERMO C7